Flagstænger

Flagstangen findes i uendeligt mange bag- og forhaver rundt omkring i Danmark, og den er fortsat et symbol på, hvordan vi ærer vores land og vores flag. Dog forbinder mange danskere det også med fødselsdage og forskellige danske mærkedage. Her på siden finder du et bredt udvalg af flagstænger i alverdens størrelser. Vi har selvfølgelig sørget for at finde de suverænt billigste priser på vores flagstænger. Produkterne på vores side er af den bedste kvalitet og kommer fra pålidelige danske online forhandlere. Vi har både flagstænger, som skal monteres i haven, og flagstænger med krydsfod, som lejlighedsvis kan tages frem som eksempelvis på fødselsdage. 

spar 44%

Det skal du vide, når du køber en flagstang 

En flagstang i haven er hyggeligt, samtidig med at den pynter og bidrager positivt til matriklens samlede helhedsudtryk, næsten uanset hvordan din bolig ser ud. Samtidig forbinder mange danskere også en flagstang, hvor Dannebrog er hejst, med det at være dansk og det at hylde Danmark. Flaget kan hejses i forskellige sammenhænge og kan have vidt forskellig betydning afhængig af, hvordan der flages. Hvilken værdi, man tillægger flaget, er selvfølgelig individuelt, men der er alligevel nogle forskellige regler, som er gældende for alle, når det kommer til at flage. 

Mange forskellige størrelser og nuancer 

Flagstænger og flag kommer i mange forskellige størrelser, men en tommelfingerregel hedder, at flagets højde bør svare til en femtedel af flagstangens højde. Når der skal flages med Dannebrog, så skal flaget naturligvis have farverne rød og hvid. Der er dog ingen regler om specifikt hvilken nuance af rød, flaget skal være.

Reglerne for at flage

Der er nogle regler, som ikke er lovmæssige, men som de fleste ser som en pligt at følge, når der flages. Der er mange forskellige regler, som gælder under forskellige omstændigheder, og nedenunder kan du læse lidt mere om nogle af disse.

 

·      Der flages typisk på fødselsdage og mærkedage.

·      Dannebrog skal til alle tider respekteres. Det vil sige, at man ikke bør lade flaget blive beskidt eller slidt. Dannebrog må heller ikke anvendes som eksempelvis dug eller tæppe.

·      Som en tommelfingerregel så bør man hejse flaget kl 8 om morgenen og sænke det igen ved solnedgang. På dage hvor solen står op senere end kl 8, kan man dog vente med at hejse det til solopgang.

·      Man bør ikke have en flagstang stående uden flag. Hvis man ikke har et flag hejst, skal man i stedet have en Dannebrogsvimpel hejst. 

·      På dage med usædvanligt meget vind eller decideret storm kan et såkaldt stormflag anvendes i stedet for et almindeligt flag. Stormflaget er mindre end det almindelige Dannebrogsflag. 

·      Hænges Dannebrog på væggen, bør kvadraterne på flaget vende opad. 

·      På dagen for et dødsfald flages der på halv indtil solnedgang. Ved begravelser og bisættelser flages der på halv fra solopgang til begravelsens eller bisættelsens afslutning. 

·      Ønsker man at flage med et udenlandsk flag, skal politiet give tilladelse til dette. EU-flaget, FN-flaget samt flag fra andre af de nordiske lande er dog en undtagelse – man behøver ikke en tilladelse fra politiet for at flage med disse flag. Oftest får man kun tilladelse til at flage med et udenlandsk flag, hvis Dannebrog også er hejst, og Dannebrog skal samtidig også oftest have den mest fremtrædende plads. Det er en forudsætning, at man har flere flagstænger, hvor der kan hejses flag, da man ikke må flage med flere flag på den samme flagstang.  Dannebrog skal altid hejses før andre flag samt sænkes efter andre flag. 

·      Alle former for flag, undtagen andre nationers flag, må hejses. Det vil sige, at du kan hejse dine børns hjemmelavede flag i haven, hvis det er det, du har lyst til. Så længe flaget ikke krænker Danmark eller Dannebrog, så er det acceptabelt at have det hejst. 

Til toppen

få nyhedsbrevet

Til toppen