Chilien: dyrk den og spis den - den er go' i ørene!

Chilien: dyrk den og spis den - den er go' i ørene!

Chilien: dyrk den og spis den - den er go' i ørene!

Chili-epidemien er fortsat over os! Lige siden Chili Klaus inviterede vores allesammens Bubber hjem til en lille chilismagning, er interesssen for og produkter med den lille stærke djævel eksploderet. Chili Klaus selv råder nu også over en lang række chiliprodukter, heriblandt chilichokolade med forskellig såkaldt "vindstyrke", chilisaucerkøkkeninventarchiliøl og bøger, som kan findes overalt på hylderne i landets butikker.

Selvforsyning i vindueskarmen

Er du mere en "gør det selv"-type, er mulighederne med 'den lille stærke' mange - og det gælder uanset om du råder over et lille stykke land eller om du bor på 3. sal i storbyens larm. Chilien er nemlig en taknemmelig plante og er nem selv at dyrke. Selvom planten har godt af en masse plads og sollys, er der intet, der forhindrer dig i at holde planten i din vindueskarm - også selvom du bor på 3. sal. Så længe planten for nok sollys, vand og en masse omsorg og kærlighed :)

 

En djævelsk syltning

Når din chiliplante når en størrelse, hvor udbyttet begynder at dukke frem på de grønne grene, findes der et hav af bud på, hvad du kan bruge den lille djævel til. Mange vælger at bruge frugten, som den er: hakker den fint og putter den i en omgang chili con carne eller wowret. I en tid, hvor Den Grønne Syltebog igen vinder indpas, er det dog oplangt også at tænke chilien ind i syltningen - her er chilifrugten nemlig eminent. Særligt er vi vilde med den hjemmelavede chiliolie, som er fantastisk på en hjemmebagt eller hjemmebragt pizzabund ;)

Kunne du tænke dig at prøve kræfter med hjemmedyrkningen af den lille fætter, kan du finde den præcise guide til formålet lige her. Opskrifter med chilien kan du finde her. Siloo.dk ønsker dig go' fornøjelse!  

 

få nyhedsbrevet

Til toppen